Siste nyheter

Norwegian Icons

Norwegian Icons er en opplevelsesbasert utstilling som viser norske møbel-designikoner fra 1900-tallet med hovedfokus på årene 1940 til 1975.

Velkommen til åpning i Blomqvist Kunsthandel, Tordenskiolds gate 5 i Oslo fredag 11. januar 2013 klokken 17.00 – 21.00.

Utstillingen starter i Oslo, men skal settes opp både i Tokyo og New York i løpet av 2013. Utstillingen er et samarbeid mellom Fuglen og Blomqvist Kunsthandel.

Målet med Norwegian Icons er å skape internasjonal oppmerksomhet rundt Norge som en av aktørene i perioden Scandinavian Mid-Century, på lik linje med Danmark, Sverige og Finland. Utstillingen viser en samling av viktige formgivere fra tiden, som alle har vært betydningsfulle for norsk designhistorie, alt rammet inn av kunstverk fra samtidens kunstnere. Ideen bak Norwegian Icons kom til live etter at en av initiativtakerne bak utstillingen mottok katalogen til salgs-utstillingen Important Nordic Design fra auksjonshuset Phillips de Pury & Company i London som ble avholdt i november 2011, hvor Norge ikke var nevnt. Dette bekreftet initiativtakernes teori om at Norge er glemt som en viktig design-historisk nasjon blant de skandinaviske landene.

Møbelikonene som stilles ut vil være tilgjengelige for salg, sammen med en rekke kunstverk fra perioden, deriblant Munch.
I god norsk tradisjon feirer vi åpningshelgen med vernissage tre dager til ende, slik at alle har anledning til å komme innom.

Visning

11. januar – 3. februar 2013 i Tordenskiolds gate 5

Utstillingens åpningstider:

Mandag stengt
Tirsdag – fredag 11.00 – 17.00
Lørdag 11.00 – 18.00
Søndag 12.00 – 16.00

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]